Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fluffiga bananpannkakor med blåbär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Dessa bananpannkakor är fluffiga på insidan och krispiga på utsidan – dessutom är dem fria från både gluten och socker! Perfekt som både frukost, mellanmål eller varför inte till brunchen?

Ingredienser

2 personer
  • 4 bananer
  • 1 tesked bakpulver
  • 3-4 ägg
  • 1/4 dl grekisk yoghurt
  • Blåbär
  • Smör eller kokosolja att steka i

Frivillig smaksättning att välja mellan:

  • Vaniljsocker
  • Kakao
  • Kardemumma
  • Kanel

Frivilligt tillbehör:

  • Jordnötssmör
  • Sirap
  • Honung
  • Glass

Så här gör du

  1. Mosa bananerna med gaffel i en stor bunke eller skål.
  2. Knäck äggen över smeten och blanda väl. Tillsätt sedan övriga ingredienser och eventuell smaksättning efter ditt personliga val.
  3. Sätt på spisen på hög temperatur och smält smör eller kokosolja i pannan.
  4. Stek pannkakorna på båda sidor för att skapa en krispig yta.
  5. Garnera med valfritt tillbehör, exempelvis blåbär passar perfekt till!
  6. Klart! Servera och ät direkt för bäst resultat!