Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flat bread med stiltonost och druvor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

16 bitar

Botten

  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl, cirka

Fyllning

  • 175 g stiltonost
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 päron
  • 2 dl halverade blå vindruvor
  • 4 msk pumpakärnor
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 msk flytande honung, cirka

Så här gör du

  1. Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa under duk i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Mosa ihop ost och crème fraiche. Skiva päronen, behåll skalet.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till plattor.
  5. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Förgrädda bröden i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut och klicka på ostkrämen. Fördela päron, druvor, pumpakärnor och nötter över.
  7. Fortsätt grädda tills bröd och fyllning börjar få lite färg, cirka 7 minuter. Ta ut och ringla över honung.