Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkotletter i cidersås

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 
1 äpple, syrligt
  • 2 fläskkotletter med ben
  • 
4-5 timjankvistar

  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 flaska, 33 cl torr cider

  • ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk grovkornig dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Kärna ur och tärna äpplet i 1cm stora bitar. Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i lök, äpple och en nypa salt. Låt fräsa på låg värme i cirka 10 minuter tills äpple och lök är mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.
  2. Salta och peppra kotletterna och stek på medelvärme 6-8 minuter på var sida. Lägg i timjankvistar, vitlök och resten av smöret mot slutet. Ös kotletterna. Ställ sedan åt sidan på en tallrik och låt dem vila under löst lagd folie.
  3. Torka ur kvarvarande smör från pannan. Höj värmen och häll i cider. Reducera snabbt tills ungefär 2 matskedar återstår. Lägg tillbaka äpple och lök i pannan tillsammans med senap och grädde. Salta och peppra. Skeda såsen över kotletterna och servera med potatismos och haricots verts.