Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkotlett med gräddkokt brynt kål, lingon, citron & timjan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Härlig husman med fläskkotlett och krämigt stuvad kål!

Ingredienser

4 port
  • 1/2 huvud savoykål
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 dl grädde
  • 4 st fina fläskkotletter
  • 2 st bananschallottenlökar
  • 1 st citron, skalet
  • 1/2 kruka timjan
  • 1,5 dl rårörda lingon (ej sylt)
  • 3 dl kalvfond
  • 2 msk sherryvinäger svartpeppar
  • maizena redning

Så här gör du

  1. Strimla ner kålen i fina strimlor. Stek sedan kålen på medelhögvärme så kålen faller samman och börjar ta lite färg. Tillsätt då sirap, låt den steka in och slå avslutningsvis på grädde och salt.
  2. Hacka lök och timjan fint.
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Stek kotletterna gyllene i smör i en stekpanna.
  5. Tillsätt lök, timjan och rivet citronskal. Låt allt steka någon minut, tillsätt kalvfond och redning så såsen tjocknar. Slå på rårörda lingon och vinäger, låt koka ihop ett par minuter och servera med den stuvade kålen.