Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkotlett i gryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st stora fläskkotletter
  • vetemjöl
  • salt och peppar
  • 5 st tomater
  • 2 st vitlök, hackade klyftor
  • 1 st röd paprika
  • 5 msk olivolja
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk röd vinäger

Så här gör du

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar, och vänd dem i mjölet på en tallrik.
  2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Dela dem i bitar.
  3. Paprika kan skalas med en vass snabbskalare, eller skållas som tomaterna.
  4. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn kotletterna på båda sidor.
  5. Tillsätt sedan tomater, lagerblad, vitlök, paprika, vin och vinäger och några matskedar vatten.
  6. Sjud under lock i cirka 45 minuter eller tills kotletterna känns riktigt möra.
  7. Om tomaterna innehåller mycket syra kan smaken rundas av med 1 tsk socker. Passar bra till: Pasta eller pressad potatis.