Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskkorv med buljong och kryddkokta grönsaker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskkorv (400 g)
  • 1 knippe morot
  • 1 knippe färsklök
  • 1 purjolök
  • 1/2 rotselleri
  • 100 g mandelpotatis
  • 2 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk senap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 citron
  • salt

Så här gör du

  1. Skala och skär grönsakerna i centi-meterstora bitar.
  2. Tvätta och dela mandelpotatisen på mitten.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen och tillsätt lagerblad, timjan och vitpeppar.
  4. Lägg i potatisen och koka upp.
  5. Skär fläskkorven i skivor och lägg ner i kastrullen och lägg sedan ner alla grönsaker i buljongen och låt allt sjuda i cirka 30 minuter. Tillsätt salt efter smak.
  6. Koka senapsfrön i vatten i 5 minuter. Kyl sedan ner och blanda majonnäs, senap och senapsfrön. Smaka av med salt och citronsaft.
  7. När potatisen är färdigkokt och alla grönsakerna är varma så är det klart att servera.