Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskgryta med apelsin och vinterkryddor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g skinkstek, i 2 cm tärningar
  • 2 gula lökar, skivade
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 bit kanelstång
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 lagerblad
  • 4 msk honung
  • 4 dl rött vin
  • 4 dl kalvfond
  • 20 skalade steklökar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och filéer av fruktköttet
  • Maizenaredning, eventuellt
  • salt

Så här gör du

  1. Bryn köttet i olja i en het stekpanna, tillsätt skivad lök och kryddor och stek ytterligare en minut.
  2. Tillsätt, honung, rött vin och kalvfond. Fyll eventuellt på med vatten så att köttet täcks av vätska, låt koka i 2 timmar.
  3. Tillsätt steklökar samt apelsinskal och låt koka ytterligare 30 minuter eller tills löken är mjuk.
  4. Red eventuellt av med maizenaredning och krydda med salt, toppa med apelsinfileerna. Servera med god potatispuré.