Fläskfiléwok

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 300-400 g fläskfilé
- 2 röda lökar
- 3 paprikor, gärna gula och röda
- 250 g sparrisbroccoli, förvälld
- 4 msk rapsolja
- 3-4 msk ketjap manis
- 3 msk smör
Till garnering och servering
- 4 msk hackade jordnötter
- 2 msk hackad persilja eller koriander
- ketjap manis (en söt, indonesisk soja som inte är lika salt som kinesisk soja)
Så här gör du
- Skär köttet i skivor. Skär sedan skivorna i strimlor.
- Skala och strimla rödlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Fräs broccolin i cirka 1 matsked av oljan i cirka 3 minuter, lägg på ett serveringsfat.
- Fräs lök- och paprikastrimlorna var för sig under omrörning i resten av oljan, i cirka 3 minuter.
- Blanda köttstrimlorna med ketjap manis i en bunke.
- Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek köttstrimlorna på ganska hög värme i två, tre omgångar, tills de är helt genomstekta, cirka 5 minuter. Blanda köttet och de wokade grönsakerna i pannan och låt allt bli genomvarmt.
- Lägg woken på fatet med broccolin. Garnera med jordnötterna och persiljan. Servera med ketjap manis vid sidan om.

Du kanske även gillar
Populära recept