Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfiléwok

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300-400 g fläskfilé
  • 2 röda lökar
  • 3 paprikor, gärna gula och röda
  • 250 g sparrisbroccoli, förvälld
  • 4 msk rapsolja
  • 3-4 msk ketjap manis
  • 3 msk smör

Till garnering och servering

  • 4 msk hackade jordnötter
  • 2 msk hackad persilja eller koriander
  • ketjap manis (en söt, indonesisk soja som inte är lika salt som kinesisk soja)

Så här gör du

  1. Skär köttet i skivor. Skär sedan skivorna i strimlor.
  2. Skala och strimla rödlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Fräs broccolin i cirka 1 matsked av oljan i cirka 3 minuter, lägg på ett serveringsfat.
  4. Fräs lök- och paprika­strimlorna var för sig under omrörning i resten av oljan, i cirka 3 minuter.
  5. Blanda köttstrimlorna med ketjap manis i en bunke.
  6. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek köttstrimlorna på ganska hög värme i två, tre omgångar, tills de är helt genomstekta, cirka 5 minuter. Blanda köttet och de wokade grönsakerna i pannan och låt allt bli genomvarmt.
  7. Lägg woken på fatet med broccolin. Garnera med jordnötterna och persiljan. Servera med ketjap manis vid sidan om.