Logga in här

Fläskfilépanna med ljuvlig timjansås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 93 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk arla smör och rapsolja
  • 3 dl grädde
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 kruka hackad timjan
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek den snabbt så den för färg på båda sidor.
  2. Koka ihop grädde, vitlök, dijon och kalvfond. Smaksätt med paprikapulver, timjan, persilja, salt och peppar. Häll över fläskfilén och låt sjuda i 10 minuter. Servera med ugnsrostade grönsaker.