Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta 
med senap

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

Välsmakande och lättlagad gryta där smaken sätts av kinesisk soja, dijonsenap och kalvfond.

Ingredienser

4-6 portioner

  • 600 g fläskfilé

  • 100 g rimmat fläsk

  • 1 gul lök

  • 2 morötter

  • 1 msk torkad timjan

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 msk kalvfond

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 tsk kinesisk soja

  • 2 dl vatten

  • 5 enbär

  • 100 g sockerärter
  • 
salt

  • vitpeppar


Servera med:


  • svartvinbärsgelé

  • råris eller bulgur
  • 
en sallad


Så här gör du

  1. Skär bort eventuella hinnor från fläskfilén. Skär köttet och det rimmade fläsket i strimlor.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.

  3. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna, ta upp och ställ dem åt sidan.

  4. Bryn köttet i pannan och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.

  5. Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, senap, soja, vatten och timjan i grytan. Lägg i lök, morötter, fläskfilé, rimmat fläsk och enbär och låt allt koka sakta i 10-15 minuter.

  6. Strimla sockerärterna och lägg i dem ett par minuter innan servering.

  7. Servera med svartvinbärsgelé, råris eller bulgur och en god sallad.