Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med porter och svamp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Med porter, kantareller och enbär får fläskfilégrytan både en mustig och vild smak. Kokt eller pressad potatis till är gott. Har du färska kantareller steker du dem i lite smör och har sedan i dem i grytan. Gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 200 g kantareller, på burk
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 porter, flaska à 33cl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 5 enbär, krossade
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk svart vinbärsgelé

Så här gör du

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.
  4. Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.