Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med porter och svamp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 200 g kantareller, på burk
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 porter, flaska à 33cl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 5 enbär, krossade
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk svart vinbärsgelé

Så här gör du

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.
  4. Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.