Fläskfilégryta med grönpeppar

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500-600 g fläskfilé
- 4 msk smör
- flingsalt
- nymald peppar
- 2 röda äpplen
- 1 purjolök
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk kalvfond
- 1 1/2 dl vatten
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 1/2 msk grönpeppar i lag
- 1 msk konjak
- 1 1/2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)
- hackad persilja
Så här gör du
- Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter.
- Blanda ner köttet och koka under lock cirka 5 minuter. Vänd ner cornichoner och äpplen. Smaka av med salt och strö över persilja.
2 kommentarer om "Fläskfilégryta med grönpeppar"

Du kanske även gillar
Populära recept
Kimme
Absolut fantastisk! Smakerna i denna ratt ar underbart goda. Kommer att laga denna ratt manga ganger. Perfekt bjudratt!
Mitt Kök
Hej Kimme! Åh vad roligt att du gillar rätten, den är en av våra favoriter! Hälsningar Mitt kök-redaktionen