Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta med grönpeppar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 258 st har redan röstat

Fläskfilé, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g fläskfilé
  • 4 msk smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 röda äpplen
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk konjak
  • 1 1/2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.
  3. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter.
  4. Blanda ner köttet och koka under lock cirka 5 minuter. Vänd ner cornichoner och äpplen. Smaka av med salt och strö över persilja.
2 kommentarer om "Fläskfilégryta med grönpeppar"
  • Kimme
    Kimme

    Absolut fantastisk! Smakerna i denna ratt ar underbart goda. Kommer att laga denna ratt manga ganger. Perfekt bjudratt!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kimme

      Hej Kimme! Åh vad roligt att du gillar rätten, den är en av våra favoriter! Hälsningar Mitt kök-redaktionen