Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégryta á la Italien

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 87 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600-700 g fläskfilé
  • margarin eller smör att steka i
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 150 g små champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl röd pesto
  • 1 dl svarta oliver av bra kvalitet
  • 6 avrunna soltorkade tomater i olja
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • finklippt färsk basilika

Rosmarinris

  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 3 dl avorioris
  • Tomat- och mozzarellasallad:
  • 3 tomater
  • 1-2 pkt mozzarella
  • olivolja att ringla över
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna så att de får färg i margarin eller smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg fläskfilén åt sidan.
  2. Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Pressa vitlöken. Stek lök, champinjoner och vitlök i stekpannan. Löken ska bli mjuk och glansig.
  3. Tillsätt pesto, avrunna oliver, soltorkade tomater och crème fraiche. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Tillsätt fläskfilén och låt den koka med tills den är genomstekt, det tar 5 minuter.
  4. Späd med lite vatten. Strö över lite färsk basilika.
  5. Koka riset enligt förpackningen. Tillsätt rosmarin samtidigt som du tillsätter avorioriset.
  6. Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg dem omlott på ett uppläggningsfat. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt.
  7. Servera fläskfilén i sin sås med rosmarinris och tomat- och mozzarellasallad.
2 kommentarer om "Fläskfilégryta á la Italien"