Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilégratäng med mango

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskfilé, cirka 600 g
  • 2 msk smör
  • salt, peppar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1/2 purjolök
  • 250 g tärnad mango

Sås

  • 1 burk ananassalsa medium stark
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus redning, Maizena

Gratinering

  • 2 dl riven lagrad ost

Så här gör du

  1. Putsa och skär filén i 1 centimeter­ tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna.
  2. Lägg över köttet i ugnssäker form.
  3. Snitta och skölj purjolöken. Skär den i skivor. Förväll löken i en djup tallrik i mikron, cirka 2 minuter. Fördela purjolök och mango över köttet.
  4. Blanda ananassalsa och vispgrädde i en kastrull och koka upp. Rör ner ljus redning och koka 2 minuter. Slå såsen över köttet. Gratinera osten cirka 10 minuter i ugnen, 225 grader.
  5. Servera med kokt ris och sallad.