Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé med sötpotatis & fetaostkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 600 g fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • ½ kruka färsk timjan

Sötpotatis:

  • 500 g sötpotatis

Fetaostkräm:

  • 100 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek fläskfilén på hög värme i olja i en panna så att den får fin yta. Salta och peppra och lägg filén i en ugnsform med lite timjan och låt den gå klart i ugnen. Köttet ska nå en innertemperatur på 65–70 grader för att vara genomstekt. Låt köttet vila ett par minuter efter tillagning.
  3. Sötpotatis: Stick några hål i potatisen med en gaffel. Värm den därefter i mikrovågsugn på 900 watt i 5 minuter. Låt vila i 30 sekunder och mikra den ytterligare i 3–4 minuter. Linda till sist in potatisen i aluminiumfolie och sätt den i ugnen.
  4. När sötpotatisen står i ugnen, blanda fetaost med crème fraiche i en skål, salta och peppra.