Fläskfilé med sötpotatis & fetaostkräm

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
4 portioner
- cirka 600 g fläskfilé
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- ½ kruka färsk timjan
Sötpotatis:
- 500 g sötpotatis
Fetaostkräm:
- 100 g fetaost
- 2 dl crème fraiche
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek fläskfilén på hög värme i olja i en panna så att den får fin yta. Salta och peppra och lägg filén i en ugnsform med lite timjan och låt den gå klart i ugnen. Köttet ska nå en innertemperatur på 65–70 grader för att vara genomstekt. Låt köttet vila ett par minuter efter tillagning.
- Sötpotatis: Stick några hål i potatisen med en gaffel. Värm den därefter i mikrovågsugn på 900 watt i 5 minuter. Låt vila i 30 sekunder och mikra den ytterligare i 3–4 minuter. Linda till sist in potatisen i aluminiumfolie och sätt den i ugnen.
- När sötpotatisen står i ugnen, blanda fetaost med crème fraiche i en skål, salta och peppra.

Du kanske även gillar
Populära recept