Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfile med rädisor, sockerärter och thaidressing i krispig nudelsallad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 600 g fläskfilé
  • 4 st klyftor vitlök
  • 3 msk fisksås
  • 2 st lime, skal och saft
  • 3 msk vatten
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g suger snaps
  • 1 st chili
  • 1 mynta
  • 1 koriander
  • 200 g glasnudlar
  • 2 st salladslök
  • 3 st morötter
  • 200 g färsk vitkål
  • 100 g salta cashewnötter

Så här gör du

  1. Riv limeskal i en bunke tillsammans med saften från limen. Blanda ner fint hackad chili samt fint hackad vitlök. Tillsätt fisksås och vatten.
  2. Skiva morötterna och löken tunt och blanda med dressingen. Strimla kålen fint tillsammans med sugar snaps och rädisor. Låt allt ligga och dra till sig av alla smaker i bunken.
  3. Lägg ner glasnudlarna i varm kokande vatten och efter en minut ska de spolas i kallt vatten och blandas med de marinerade grönsakerna.
  4. Plocka och strimla mynta samt koriander och tillsätt till glasnudelsalladen.
  5. Putsa fläskfilén från senor och skär i ca 1,5-2 cm bitar.
  6. Salta och peppra och stek i olja ca 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg upp glasnudelsalladen på tallrik tillsammans med fläskfilé och saltade nötter.