Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfilé i gorgonzolasås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 84 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500–600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 150 g gorgonzola

Topping:

  • färska fikon
  • torkade fikon
  • valnötter

Så här gör du

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär den i centimetertjocka skivor. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Mjukstek purjolöken i smör i en traktörpanna. Tillsätt grädde, fond och osten, som skurits i små bitar.
  4. Koka upp och rör tills osten smält. Lägg ner köttet och koka sakta under lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med fikonklyftor och nötter.