Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläskfärslimpa med rotsaker och senapskräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Gör en riktigt god fläskfärslimpa med rotsaker och senapskräm! Recept av Lisa Lemke.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfärs

  • 1 riven muskotnöt

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk torkad dragon

  • 1,5 tsk-2 tsk salt

  • 2 msk koncentrerad kalvfond

  • Nymalen svartpeppar (ca 1 tsk)

  • 1 ägg

  • 1 gul lök

  • 1,5 dl standardmjölk

  • 0,75 dl ströbröd

  • 1 kg blandade rotfrukter (morot, potatis, rotselleri, palsternacka)

  • 1 stor gul lök

  • 2 dl créme fraiche

  • ½ dl grov skånsk senap

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 msk honung

  • salt och svartpeppar

  • Till servering : saltgurka

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda ströbröd och ägg i en skål och låt svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färsen, finhackad eller riven gul lök, finhackad vitlök, riven muskot, dragon, salt, peppar, kalvfond och ägg och arbeta samman till en smet. Forma smeten till en limpa och lägg ner i en ugnsfast form.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem och klyftad lök runt köttfärslimpan, ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen, sänk ugnsvärmen till 175 grader och stek
  4. köttfärslimpan i ca 30 minuter eller tills köttfärslimpan har en innertemperatur på ca 68-70 grader (kontrollera med en kökstermometer) och rotfrukterna är mjuka. 

  5. Rör under tiden samman créme fraiche, senap och honung till en kräm och smaka av med salt och peppar.
1 kommentar om "Fläskfärslimpa med rotsaker och senapskräm"