Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flankstek med sparris, vitlökssmör, ­sparris & grillat rosmarinbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 500 gram flankstek
  • 2 knippen sparris
  • salt och peppar

Rostat vitlökssmör

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1/2 dl persilja, hackad
  • salt

Grillat rosmarinbröd

  • 4 bröd, gärna levain
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 kvistar rosmarin, hackad

Så här gör du

  1. Börja med vitlökssmöret. Hacka vitlöken fint och bryn i olivolja i en stekpanna. Blanda smöret, den rostade vitlöken och hacka persilja i en skål. Smaka av med salt.
  2. Rosmarinbröd: Blanda 1/2 dl olivolja med hackad rosmarin. Lägg brödskivorna på en skärbräda och pensla med ­rosmarinoljan.
  3. Salta och peppra flanksteken på båda sidor. Grilla flanksteken i cirka 5 minuter på varje sida. Lägg att vila inslagen i folie.
  4. Grilla under tiden sparrisen och brödet. Sparrisen ska grillas några minuter runtom och blir godast när den fortfarande är spänstig.
  5. Skär flanksteken i skivor, kom ihåg att skära tvärs över köttfibrerna. Servera med sparris, grillat bröd och vitlökssmör.