Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flankstek med hemmagjord salsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 450 g flankstek

Marinad

  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk socker
  • 1 nypa salt och svartpeppar

Salsa

  • 10 st körsbärstomater
  • 1 st paprika
  • 4 st inlagda kronärtskockshjärtan
  • 1 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg tillsammans med köttet i en kraftig plastpåse. Låt marinera i minst 45 minuter.
  2. Sätta ugnen på 200 grader. Finhacka grönsakerna till salsan och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i cirka 15 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna med både smör och olja. När smöret slutar låta är det varmt nog.
  4. Lägg i köttet och stek till innertemperaturen är 58° eller 2,5 minuter på varje sida. Tag sedan av köttet, lägg i bakplåtspapper och låt vila i 6 minuter.
  5. Skär upp köttet tvärs över fibrerna. Är du osäker på hur så öppna Youtube och sök "Cut flank steak".
1 kommentar om "Flankstek med hemmagjord salsa"