Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flamberad rostas med calvadossås och svamp- och ostsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Till 4 personer

  • 4 Rostas 150 g
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk Calvados

Calvadossås

  • 2 msk strösocker
  • 2 dl Rött vin
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 dl Vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk Calvados
  • 1 tsk Smör

Rösti

  • 750 g Potatis 6-8 st
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 msk Smör

Svampsallad

  • 1 Syrligt äpple
  • 1 Rödlök
  • 300 g Kantareller
  • 100 g Västerbottens el. Prästost
  • 2 msk Smör
  • 1 påse Babyspenat
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Så här gör du

  1. GÖR SÅ HÄR: 1. Sås: Smält sockret i en kastrull och låt det bli ljusgult. Tillsätt vin, fond, vatten och peppar. Låt koka ihop tills ca 2 dl återstår. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp.
  2. 2. Rösti: Skala och riv potatisen. Blanda med salt och peppar. Platta ut och stek potatisen som åtta tunna plättar i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, så de får en gyllengul färg. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  3. 3. Sätt ugnen på 200 grader. Värm röstin mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. 4. Svampsallad: Kärna ur och skiva äpplet. Skala och klyfta löken. Ansa kantarellerna. Tärna osten. Stek kantarellerna i en stekpanna tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och stek ytterligare ca 3 min.
  5. 5. Blanda ner lök och äpple. Stek ca 3 minuter under omrörning. Vänd ner ost, spenat och sallad.
  6. 6.Salta peppra köttet. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Häll på calvados och låt det bli riktigt varmt. Tänd på spriten med en tändsticka, men var försiktig och låt inte stekpannan stå under fläkten.
  7. 7. Häll calvadosskyn i såsen och låt koka upp. Blanda ner smör. Servera köttet genast med sås, rösti och sallad.