Flädersaft med citron

Foto Sandra Mastio
Ingredienser
3 liter koncentrat
- 60 klasar fläderblommor, utslagna
- 2 st citroner, skivade
- 2 l vatten
- 2 kg socker
- 6 st citroner, saften från
Så här gör du
- Ansa klasarna från stjälkar och lägg dem i en stor kastrull med citronskivorna.
- Koka upp vatten med socker och tillsätt citronsaften. Häll det över flädern och låt stå svalt under lock i 4 dagar.
- Sila saften i silduk och häll upp på flaskor eller i burkar, förvara i frysen. Saften håller minst 1 vecka i kylen, men låt öga och näsa avgöra!
2 kommentarer om "Flädersaft med citron"

Du kanske även gillar
Populära recept
Susan Elvén
Är det 2 liter vatten?
Mitt Kök
Ja, precis. Bra att du påpekade, vi har ändrat i receptet nu! /Stina, webbredaktör Mitt Kök.