Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flädermoussetårta med jordgubbar


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar


Botten:


  • 80 g smör

  • 10 digistivekex


Mousse:


  • 3 gelatinblad

  • 100 g vit choklad av god kvalitet

  • 1 dl + 3 msk outspädd flädersaft

  • 4 dl grädde

  • 3 äggulor

  • 1/2 dl florsocker


Topping:


  • 1/2 liter färska jordgubbar
  • 
1/2 dl outspädd flädersaft


Så här gör du

  1. Smält smör och blanda samman med krossade digistivekex. Tryck ut i en pajform med avtagbar kant, 24 centimeter i diameter

  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt ­vatten. Hacka och smält chokladen­ över vattenbad eller i mikro på låg effekt. Vit choklad är mycket ­värmekänslig och får inte­ upphettas över 47 grader, för då "knyter sig" chokladen.

  3. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på svag värme i 3 msk flädersaft.

  4. Vispa grädde i en skål. Vispa äggulor och florsocker poröst i en annan skål och blanda samman med grädden.

  5. Rör ner smält choklad, flädersaft och gelatin i gräddsmeten.

  6. Häll moussen över kakbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar innan servering.

  7. Ansa jordgubbarna och skär i skivor. Blanda bären med ­flädersaft. Toppa tårtan med de marinerade jordgubbarna precis innan servering.