Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flädermarmelad – enkelt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

När man gjort egen flädersaft är det enkelt att göra marmelad.Här är ett recept på söt och lite syrlig flädermarmelad. Blir väldigt god och ett perfekt pålägg på scones, rostat bröd och små skorpor.

Läs också: Recept på flädersaft

Ingredienser

2 burkar
  • 6 citroner (skivade) använd gärna de som fått dra i flädersaftskoket
  • 2 dl outspädd flädersaft
  • 2 dl syltsocker (innehåller pektin)

Så här gör du

  1. Skär citronskivorna i små bitar eller finfördela dem i en matberedare.
  2. Lägg citronbitarna i en kastrull, häll i flädersaften och sockret och låt koka utan lock i 12-15 minuter tills den stelnar. Är du osäker på om den är klar kan du lägg en matsked på en tallrik och ställa in den i kylskåpet någon minut. Ta ut den och dra en sked igenom, rinner den ihop behöver den någon minut till i kastrullen.
  3. Häll sedan upp i väl rengjorda och torra, varma glasburkar. Sätt på locket, vänd dem upp och ner. Ställ burkarna på en sval, mörk plats. Klart! ät och njut.