Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flädermarmelad – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 6 citroner (skivade) använd gärna de som fått dra i flädersaftskoket
  • 2 dl outspädd flädersaft
  • 2 dl syltsocker (innehåller pektin)

Så här gör du

  1. Skär citronskivorna i små bitar eller finfördela dem i en matberedare.
  2. Lägg citronbitarna i en kastrull, häll i flädersaften och sockret och låt koka utan lock i 12-15 minuter tills den stelnar. Är du osäker på om den är klar kan du lägg en matsked på en tallrik och ställa in den i kylskåpet någon minut. Ta ut den och dra en sked igenom, rinner den ihop behöver den någon minut till i kastrullen.
  3. Häll sedan upp i väl rengjorda och torra, varma glasburkar. Sätt på locket, vänd dem upp och ner. Ställ burkarna på en sval, mörk plats. Klart! ät och njut.