Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fläderglass – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Kombinationen av fläder och glass är svårslagen en varm sommardag. Det här receptet är enkelt med bara fyra ingredienser; ägg, grädde, socker och fläderblomssaft. Om du vill ha en starkare smak av fläder kan du öka mängden saft något. Prova också att smaksätta glassen med exempelvis hallon eller jordgubbar för extra fräschör.

Ingredienser

6 portioner
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 1/4 dl florsocker

Så här gör du

  1. Dela upp äggvitor och äggulor i två skålar. Vispa äggvitorna fluffigt i en skål.
  2. Bland äggulor och florsocker i den andra skålen och vispa samman.
  3. Diska visparna. Häll upp grädde i en tredje skål och vispa tills den får en fin och fast form.
  4. Blanda sedan samman alla ingredienser försiktigt i den största skålen.
  5. Häll upp i en form och sätt in i frysen i upp till fyra timmar. När glassen börjar frysa kan du täcka över den med folie.
  6. Skopa upp och servera.
3 kommentarer om "Fläderglass – recept"
  • AnnaFB
    AnnaFB

    Är receptet verkligen bara för 1 portion?? Verkar mycket…..även om jag älskar glass 😉

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till AnnaFB

      Hej, och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Receptet räcker till 6-8 portioner. Hoppas du gillar glassen 🙂
      Mvh Mitt kök-redaktionen

      • AnnaFB
        AnnaFB
        svar till Mitt Kök

        Hej igen!
        Tack för svaret!
        Då ska jag genast testa 🙂
        Mvh AnnaFB

Du kanske även gillar