Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fjällröding med mandelsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 2 filéer av fjällröding utan skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Sås

  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • 2 tsk sherryvinäger

Så här gör du

  1. Börja med såsen. Koka samman fiskfond, vatten och grädde till en simmig sås. Smaksätt med sherryvinäger. Rosta den skållade mandeln i en stekpanna utan fett. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i såsen strax före servering.
  2. Salta och peppra rödingfiléerna och stek dem i smör. Ös med smöret under stekningen.
  3. Lägg en filé på varje tallrik och ös sås över. Servera med pressad potatis.