Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fjällröding med brynt smör & timjanbakade rotfruktsstrimlor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.

Ingredienser

4 portioner

Picklade och bakade tomater

  • 400 g romanticatomater på kvist
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten

Bakade rotfruktsstrimlor

  • 600 g Amadinepotatis
  • 2-3 morötter
  • 2-3 palsternackor
  • 2-3 msk rapsolja med timjan
  • flingsalt
  • timjan

Brynt smör

  • 200 g smör
  • 50 g rostade hasselnötter

Fisk

  • 600-900 g fjällrödingsfiléer
  • 1/2 dl salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Picklade och bakade tomater: Dela tomatkvistarna med 3–4 tomater på varje del. Picka tomaterna med en nål. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja. Baka i ugnen Fisk med brynt smör och hasselnötter är en vinnande kombination.i 25 minuter vid 125 grader. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt lagen svalna och häll över tomaterna. Låt stå i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala och skär potatis, morötter och palsternackor i skivor. Skölj av dem i ett durkslag med kallt vatten. Torka av på en ren kökshandduk. Lägg över på en plåt med bakplåts- papper. Vänd runt med rapsolja och timjan. Salta och baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Garnera med timjan.
  4. Brynt smör: Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp i såssnipa och lägg ner halverade rostade hasselnötter. Håll varm till serveringen.
  5. Fisk: Dela rödingfiléerna i portionsbitar. Blanda salt och vatten tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i 10 minuter. Ta upp fisken och lägg i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 150 grader. Baka fisken strax innan serveringen i cirka 15 minuter.
  6. Servera fisken med brynt smör, potatis- och rotfruktsstrimlor och picklade tomater. Garnera med timjan.