Fizz – recept på rosa whiskeydrink

Foto: Diageo
Ingredienser
1 glas
- 30 ml päroninfuserad whiskey (se instruktioner nedan)
- 20 ml fikonsyrup
- 20 ml citronjuice
- valfritt bubbel att toppa
Så här gör du
- Päroninfuserad whiskey: Skär sju päron i mindre tärningar. Häll en flaska valfri whiskey, här är man använt Bulleit Rye, i valfritt kärl, tillsätt päronen och förslut. Låt stå i ett dygn eller längre beroende på hur stark päronsmak du vill ha. Päronen går sedan att använda i dessert eller till ost. Obs! päronen kommer innehålla sprit.
- Börja med lika delar torkade fikon, vatten och socker. Dela fikonen på hälften, blanda med socker och vatten i en kastrull över låg värme. Låt sjuda i 15 minuter, sila och buteljera i en ren flaska. Låt stå kylt. Håller i ca två veckor. Fikonen kan du spara till desserter, ha i granola eller till ost.
- Häll alla ingredienser utom bubbel i en shaker och tillsätt is.
- Skaka rejält och sila upp i ett stiligt champagneglas.
- Toppa med bubbel.

Du kanske även gillar
Populära recept