Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fizz – recept på rosa whiskeydrink

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 glas
  • 30 ml päroninfuserad whiskey (se instruktioner nedan)
  • 20 ml fikonsyrup
  • 20 ml citronjuice
  • valfritt bubbel att toppa

Så här gör du

  1. Päroninfuserad whiskey: Skär sju päron i mindre tärningar. Häll en flaska valfri whiskey, här är man använt Bulleit Rye, i valfritt kärl, tillsätt päronen och förslut. Låt stå i ett dygn eller längre beroende på hur stark päronsmak du vill ha. Päronen går sedan att använda i dessert eller till ost. Obs! päronen kommer innehålla sprit.
  2. Börja med lika delar torkade fikon, vatten och socker. Dela fikonen på hälften, blanda med socker och vatten i en kastrull över låg värme. Låt sjuda i 15 minuter, sila och buteljera i en ren flaska. Låt stå kylt. Håller i ca två veckor. Fikonen kan du spara till desserter, ha i granola eller till ost.
  3. Häll alla ingredienser utom bubbel i en shaker och tillsätt is.
  4. Skaka rejält och sila upp i ett stiligt champagneglas.
  5. Toppa med bubbel.