Fisksoppegryta

Ingredienser
4 portioner
- 6 fiskfilé skuren i mindre bitar
- 1 bananschallotenlök
- 1 klyfta riven vitlök
- ½ zucchini
- ½ aubergine
- 1 liten morot
- ½ fänkålsstånd
- 1 tomat
- 1 msk fiskfond
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 pkt saffran
- 1 tsk dragon
- 1 msk olja
- några sockerärtor
Så här gör du
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök
- Skala och strimla moroten
- Skiva zucchini och aubergine i halvmånar
- Kärna ur tomaten och tärna grovt
- Fräs lök och vitlök i oljan. Strö över saffran och dragon. Rör ner mjölet och späd med vatten, vin, fond och grädde. Koka upp
- Lägg i alla grönsaker utom tomaten och låt koka i några minuter.
- Lägg ner fiskfilén skuren i mindre bitar samt tomattärningarna. Låt koka sakta tills fisken är klar.
- Servera i djupa tallrikar och klipp gärna lite gräslök över.

Du kanske även gillar