Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppegryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 6 fiskfilé skuren i mindre bitar
  • 1 bananschallotenlök
  • 1 klyfta riven vitlök
  • ½ zucchini
  • ½ aubergine
  • 1 liten morot
  • ½ fänkålsstånd
  • 1 tomat
  • 1 msk fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk olja
  • några sockerärtor

Så här gör du

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök
  2. Skala och strimla moroten
  3. Skiva zucchini och aubergine i halvmånar
  4. Kärna ur tomaten och tärna grovt
  5. Fräs lök och vitlök i oljan. Strö över saffran och dragon. Rör ner mjölet och späd med vatten, vin, fond och grädde. Koka upp
  6. Lägg i alla grönsaker utom tomaten och låt koka i några minuter.
  7. Lägg ner fiskfilén skuren i mindre bitar samt tomattärningarna. Låt koka sakta tills fisken är klar.
  8. Servera i djupa tallrikar och klipp gärna lite gräslök över.