Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med torsk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g purjolök (en medelstor)
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 1-2 tsk currypulver
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 liter vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 500 g tärnad potatis
  • 200 g morötter (skurna i slantar)
  • 400 g tärnad torsk (ca 1,5 cm stora tärningar)
  • 1/2 dl dill
  • färska örter och crème fraiche till garnering

Så här gör du

  1. Fräs purjo och vitlök i lite olja. Strö över curry och fräs någon minut till.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, potatis och morötter. Koka i cirka 20 minuter.
  3. Känn efter så att grönsakerna är mjuka. Lägg i fisk och dill, sjud cirka 5 minuter.
  4. Garnera med färska örter och en klick crème fraiche.
  5. Servera i små glas som förrätt, eller i större middagsportioner med ett gott bröd och cheddarost till.