Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med saffran


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 50 g torskfilé
  • 95 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1/4 paprika 30 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 0,2 g saffran
  • 3 kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl matlagningsvin
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 3/4 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 2 osötat rågbröd (60g)
  • 5 g lättmargarin 40 %

Så här gör du

  1. Skär fisk i små kuber, cirka 2x2 centimeter.
  2. Strimla purjolök och skär paprika i små bitar. Finhacka vitlök.
  3. Värm olja i en gryta och fräs purjolök, paprika och vitlök mjuka.
  4. Blanda i tomatpuré, saffran och timjan, fräs en kort stund. Tillsätt matlagningsvin och smulad buljongtärning, låt koka ett par minuter. Häll i grädde och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Lägg i fisken och låt puttra i 3 minuter. Smaka av med salt.
  6. Servera med rågbröd och lättmargarin.