Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med kokosmjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 102 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl kokosmjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 gula lökar
  • 300 g morötter
  • salt och peppar
  • 600 g färsk eller tinad fryst torsk (eller annan fisk som du har hemma)
  • 80 g babyspenat

Så här gör du

  1. Koka upp kokosmjölken, tillsätt pressade vitlöksklyftor, tomatpuré, ingefära och chiliflakes.
  2. Skala lök och morot och skär i grova bitar. Lägg ner i soppan och koka tills de precis börjar bli mjuka, i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär torsken i kuber och lägg i soppan precis i slutet, koka i cirka 10 minuter tills fisken är klar.
  3. Servera med babyspenat på toppen. Späd eventuellt soppan om den blir för tjock.