Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med kokosmjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 71 st har redan röstat

En krämigt god fisksoppa med smak av kokosmjölk och med härligt sting från ingefära. En torsksoppa som snabbt blir en favorit.

Receptet är hämtat ur boken ”Mat för latmaskar” (Bonnier Fakta) av Simon Sköld. Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl kokosmjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 gula lökar
  • 300 g morötter
  • salt och peppar
  • 600 g färsk eller tinad fryst torsk (eller annan fisk som du har hemma)
  • 80 g babyspenat

Så här gör du

  1. Koka upp kokosmjölken, tillsätt pressade vitlöksklyftor, tomatpuré, ingefära och chiliflakes.
  2. Skala lök och morot och skär i grova bitar. Lägg ner i soppan och koka tills de precis börjar bli mjuka, i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär torsken i kuber och lägg i soppan precis i slutet, koka i cirka 10 minuter tills fisken är klar.
  3. Servera med babyspenat på toppen. Späd eventuellt soppan om den blir för tjock.