Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa med fetaostdipp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fiskfilé av t.ex. lax och sej, i mindre bitar
  • 2 gula lökar
  • 1/2 huvud spetskål
  • 2 röda paprikor
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 röd chili stark
  • 1 liter tomatjuice
  • 5 dl vatten
  • 4 kvistar timjan
  • 2 dl majonnäs
  • 50 g smulad fetaost
  • salt

Så här gör du

  1. Skiva lök, chili, vitlök och morot
  2. Skär kålen i grova bitar, tärna paprikan.
  3. Fräs lök, chili, paprika, morot, vitlök och torkade kryddor i olja i en minut, tillsätt tomatjuice, spetskål och vatten och låt puttra i 20 minuter.
  4. Smaka av med salt.
  5. Krydda fisken med salt och låt den sjuda med i grytgrunden i tre minuter.
  6. Blanda samman majonnäs, citrontimjan och fetaost till en crème, smaka av med salt.
  7. Servera soppan med krutonger eller ett gott bröd och fetaost dippen.