Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisksoppa a lá gnu

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portion
  • 1 st stor morot
  • 0,5 st kålrot
  • 1 st Liten blomkål
  • 6-8 st hela vitlöksklyftor
  • 1 krm cayenne
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • Salt peppar efter smak
  • 200 g torsk
  • 300 g lax
  • färska räkor
  • färska musslor

Så här gör du

  1. Skala vitlöken, skär morot och kålrot i tunna stavar, blomkålen plockas ner i buketter. Hetta upp stekpannan, häll 1 msk oliv olja. Fräs grönsakerna och vitlök, salt, peppar, cayennepeppar, honung och gurkmeja på låg värme i ca 40 min. Tag en kastrull fyll den med vatten, buljongtärning och fös i grönsakerna. Koka upp i ca 10 minuter, mixa sedan till en slät soppa. Tillsätt grädde och fisk, vrid ner till låg värme låt puttra ca 10 minuter, häll sedan skaldjuren ( 2 minuter) Servera med nybakat bröd och aioli. ( recept på aioli finns på min sida) Smaklig måltid!