Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskpudding med citronsky

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 4 dl mjölk
  • 400 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 4 ägg
  • salt & peppar
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk ströbröd

Citronsky

  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk smör
  • 2 msk pressad citronsaft

Servera med

  • apelsinmorötter med rostade pumpakärnor, se recept

Apelsinmorötter med timjan & rostade pumpakärnor, 4 portioner

  • 4 morötter
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt & peppar
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad

Så här gör du

  1. Koka fullkornsbulgur i en kastrull med mjölk i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  2. Sjud torskfiléerna i en gryta med kokande, lättsaltat vatten. Låt dem sjuda 3-4 min. Ta upp dem med hålslev och låt svalna. Dela fisken i små bitar.
  3. Vispa samman ägg, salt och peppar i en bunke och blanda ner bulgur­gröten och fisken. Smaksätt med worcestersås.
  4. Fördela fiskblandningen i 4-6 smorda ugnsfasta portionsformar och släta till ytan. Pensla ytan med smör och strö över lite ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter.
  5. Blanda vatten, kycklingfond, smör och citronsaft i en kastrull och koka upp. Servera citronsky och apelsinmorötter till fiskpuddingen.
  6. Apelsinmorötter med timjan & rostade pumpakärnor: Skala och dela morötterna i stavar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en kastrull med rapsolja 2 minuter. Tillsätt morötter, apelsinjuice och vatten. Salta och krydda med peppar och timjan. Sjud morötterna i 5-8 minuter. Låt dem svalna i kastrullen i kallt vattenbad. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna tills kärnorna börja poppa. Låt svalna. Strö dem över morötterna vid servering.