Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskpinnar med potatis­mos & remouladsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Gör fiskpinnarna till lyxmat med krämigt potatismos och hemgjord remouladsås! Fiskpinnen är en enkel och praktisk maträtt som kom till Sverige från USA på 50-talet.

Ingredienser

4 portioner
  • fiskpinnar 400g (16 st), torsk , gärna
  • 1 msk smör

Potatismos

  • 1 ,2 kg mandelpotatis
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt & peppar
  • eventuellt lite riven muskot

Remouladsås

  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 msk hackad ättiksgurka
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • lite ansjovisspad eller en nypa curry

Så här gör du

  1. Blanda majonnäsen med övriga ingredienser till såsen, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt.
  2. Ställ kallt.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Värm mjölk och smör i en kastrull.
  5. Låt potatisen ånga av när den är kokt.
  6. Tillsätt den varma mjölken och smöret.
  7. Vispa gärna moset med ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
  8. Värm fiskpinnarna i ugn eller stekpanna, tills de fått lite stekyta.
  9. Klart att servera.