Fiskpinnar med potatismos & remouladsås

Ann-Charlotte Fägerlind
Ingredienser
4 portioner
- fiskpinnar 400g (16 st), torsk , gärna
- 1 msk smör
Potatismos
- 1 ,2 kg mandelpotatis
- 1 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- salt & peppar
- eventuellt lite riven muskot
Remouladsås
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 msk hackad kapris
- 1 msk hackad ättiksgurka
- 1 msk hackad dragon
- 1 msk hackad persilja
- lite ansjovisspad eller en nypa curry
Så här gör du
- Blanda majonnäsen med övriga ingredienser till såsen, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt.
- Ställ kallt.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Värm mjölk och smör i en kastrull.
- Låt potatisen ånga av när den är kokt.
- Tillsätt den varma mjölken och smöret.
- Vispa gärna moset med ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
- Värm fiskpinnarna i ugn eller stekpanna, tills de fått lite stekyta.
- Klart att servera.

Du kanske även gillar
Populära recept