Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskpaket med lax

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Med: Tommy Myllymäki

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar lax
  • 1 huvud fänkål
  • 250 g babyspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g smör
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 citron
  • 3 dl gräddfil som hängs av
  • 600 g färskpotatis

Så här gör du

  1. Häll upp gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna över natten i kylskåpet.
  2. Börja med att bryna smöret, när det börjar dofta nötter och kola, blanda ner stötta fänkålsfrön och tunt skivad fänkål, riven vitlök och citronskal. Avsluta med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Börja koka potatisen.
  4. Skär ner laxen i portionsbitar, ta fram aluminiumfolie och bakplåtspapper gånger fyra.
  5. Gör paketen med aluminiumfolie i botten, sedan bakplåtspapper, fortsätt med en bit lax, en stor näve bladspenat och några skedar av fänkålssmöret. Slå ihop paketen så det inte läcker, pappret är ett extra skydd så inte allt rinner ut på grillen. Använd locket på grillen, den ska vara ca 200 grader plus. Låt grilla i ca 10-12 minuter. Servera med kokt färskpotatis med gräddfil.
1 kommentar om "Fiskpaket med lax"