Fiskkakor – recept på heta fiskkakor

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
10 stycken
- 500 g kolja- eller torskfilé, skinn- och benfri
- 2-3 salladslökar
- 1 kruka koriander
- 1 chili
- 1 msk fisksås
- 1 lime, finstrimlat skal från ordentligt tvättad frukt
- 2-3 msk rapsolja
- 1 tsk smör
Sås
- 1/2 gurka
- 1 dl sötsur chilisås på flaska
Till garnering och servering
- limeklyftor
- japansk soja
Så här gör du
- Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv och kör snabbt till en färs. Lägg färsen i en bunke.
- Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka koriandern fint, men spara lite hel koriander till garneringen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.
- Blanda färsen med fisksåsen. Vänd ner salladslök, koriander, chili och limeskal.
- Forma färsen till ca 10 kakor.
- Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, ca 3 minuter på varje sida och håll dem varma.
- Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurkan med chilisåsen.
- Lägg kakorna på ett serveringsfat. Garnera med den sparade koriandern och limeklyftor. Servera med chili-och gurksåsen och sojan.

Du kanske även gillar
Populära recept