Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskkakor – recept på heta fiskkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 500 g kolja- eller torskfilé, skinn- och benfri
  • 2-3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 chili
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finstrimlat skal från ordentligt tvättad frukt
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 tsk smör

Sås

  • 1/2 gurka
  • 1 dl sötsur chilisås på flaska

Till garnering och servering

  • limeklyftor
  • japansk soja

Så här gör du

  1. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv och kör snabbt till en färs. Lägg färsen i en bunke.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka koriandern fint, men spara lite hel koriander till garneringen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.
  3. Blanda färsen med fisksåsen. Vänd ner salladslök, koriander, chili och limeskal.
  4. Forma färsen till ca 10 kakor.
  5. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, ca 3 minuter på varje sida och håll dem varma.
  6. Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurkan med chilisåsen.
  7. Lägg kakorna på ett serveringsfat. Garnera med den sparade koriandern och limeklyftor. Servera med chili-och gurksåsen och sojan.
Du kanske även gillar