Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med tomat och fänkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g sejfilé
  • salt, peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 stånd fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 burk cocktailtomater, 400 g
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk grovhackad basilika

Till servering

  • baguette

Så här gör du

  1. Skär fisken i bitar. Salta och peppra och låt ligga 20 minuter.
  2. Skiva vitlök, schalottenlök och fänkål. Fräs grönsakerna i en låg, vid gryta med olivolja i cirka 5 minuter. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Smaksätt med fiskfond och späd med cocktailtomater tillsammans med sitt spad. Låt sjuda i 5 minuter.
  3. Vänd ner fiskbitarna, lägg på lock och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med baguette.