Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med saffran och kräftor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Saffran och kräftstjärtar ger lyxkänsla åt den frysta fisken!

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g ryggfilé av hoki eller torsk, tinad
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st selleristjälkar
  • 300 g tomater
  • olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 msk fiskfond, från flaska
  • salt
  • tabasco
  • 200 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
  • hackad persilja

Till servering:

  • pasta eller ris

Så här gör du

  1. Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
  2. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.
  3. Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.
2 kommentarer om "Fiskgryta med saffran och kräftor"
  • Maja75
    Maja75

    Lättgjord och vacker färg men min smakar ingenting… trots salt och tabasco. Är det lite snålt med fiskfond kanske, eller är det något annat som saknas?

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Maja! Hm. Svårt att säga. Det går alltid att smaksätta efter eget tycke. Så mitt tips är att du tar extra allt av det du tycker om. /Julia Mitt kök