Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med saffran och chili

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 75 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 fänkål
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk curry
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1/2 msk timjan
  • 1 paket saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 600 g frusen kolja
  • 500 g räkor med skal

Servera med

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, rivet skal
  • persilja

Så här gör du

  1. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Strimla fänkålen och chilifrukten.
  2. Fräs lök och vitlök sakta i oljan tills löken blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt fänkål och chili, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt alla kryddor, vin, vatten och tomater. Låt koka i 10 minuter.
  3. Tina fisken till hälften och skär den i 2 centimeter stora kuber. Skala räkorna.
  4. Lägg i fisken och låt koka ytterligare några minuter tills fisken är genomkokt.
  5. Precis före servering, lägg i skalade räkor och klipp eventuellt över persilja.
  6. Rör ihop crème fraiche och rivet citronskal, salta och peppra och servera detta till grytan tillsammans med ett gott bröd.