Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med saffran, lax och blomkålsris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 ml krämig kokosmjölk
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g skalade räkor
  • 1/2 g saffran
  • 2 vitlöksklyftor

Blomkålsris

  • 2 st blomkålshuvuden
  • havssalt

Så här gör du

  1. Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran.
  2. Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter.
  3. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering.
  4. Blomkålsris: Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Häll av vattnet och servera direkt.