Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med potatispuré.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Omgång

Fiskgrytan

  • 1/2 palsternacka
  • 5 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk persilja
  • 4 dl Vatten
  • 300 g Fisk
  • 1 grönsaks buljong tärning
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3-4 dl Grädde
  • 1 Citron
  • Salt

Potatispuré

  • 10 potatisar
  • 50 g Smör
  • 1-2 dl grädde

Tillbehör

  • grov ciabatta

Så här gör du

  1. Börja med att skala potatisen, jag väljer att hacka den i mindre bitar så den kokar snabbare. Potatisen läggs i vatten och kokar ca 15 minuter.
  2. Skala och skär palsternackan, gullöken och morötterna. Stek dem ca 10-15 min på låg värme i smör.
  3. Fyll en gryta med 4 dl vatten och lägg i grönsakerna samt 1 grönsaksbuljong.
  4. Hacka vitlöken och persilja i små fina bitar och lägg åt sidan.
  5. Stek upp fisken och lägg den sedan i grytan med grönsakerna. Släng i en fiskbuljongtärning. Pressa citronen, vitlöken, persiljan och salta efter smak. Tillsätt grädden och red om du behagar.
  6. Potatispurén gör du genom att lägga i smöret och grädden och ta en elvisp.
  7. Färdigt att serveras och njutas av!