Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgryta med lax och räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 51 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g laxfilé
  • 300 g kolja- eller sejfilé
  • 500 g frysta räkor med skal, cirka 200 g skalade
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • vitpeppar

Aioli

  • 1 dl majonnäs eller hälften crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Till garnering

  • fänkålsdill
  • skivad purjolök

Till servering

  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Tina fisk och räkor enligt anvisningar på förpackningarna. Dela fisken i stora bitar.
  2. Snitta och skölj purjolöken och skär den i ½ centimeter breda skivor. Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar.
  3. Tillsätt cocktailtomaterna med spad och kycklingfond. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner fisken och sjud under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Aioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med räkor och fänkålsdill. Servera med kokt potatis och aioli.