Fiskgryta med lax och räkor

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 300 g laxfilé
- 300 g kolja- eller sejfilé
- 500 g frysta räkor med skal, cirka 200 g skalade
- 1 purjolök
- 1 fänkål
- 1 msk rapsolja
- 1 burk cocktailtomater
- 1 msk kycklingfond
- salt
- vitpeppar
Aioli
- 1 dl majonnäs eller hälften crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Till garnering
- fänkålsdill
- skivad purjolök
Till servering
- kokt potatis
Så här gör du
- Tina fisk och räkor enligt anvisningar på förpackningarna. Dela fisken i stora bitar.
- Snitta och skölj purjolöken och skär den i ½ centimeter breda skivor. Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar.
- Tillsätt cocktailtomaterna med spad och kycklingfond. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner fisken och sjud under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Aioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med räkor och fänkålsdill. Servera med kokt potatis och aioli.

Du kanske även gillar
Populära recept