Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgratäng med ris – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vitfiskfilé, som torsk, gös eller sej
  • salt och peppar
  • 150 g babyspenat
  • 1 msk olivolja till spenaten + 2 msk olja till grönsakerna
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 8 dl kokt ris
  • 1/2 vältvättad citron i skivor

Sås

  • 1 burk gratängkräm
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl matlagningsvin

Till garnering

  • färska örter

Så här gör du

  1. Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra.
  2. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut. Låt svalna och krama ur vätskan.
  3. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Fräs lök och tomater i oljan cirka 3 minuter. Salta och peppra.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut riset i en ugnssäker form. Toppa riset med fisk, spenat, tomater och lök.
  5. Blanda ingredienserna till såsen. Ringla såsen över fisk och grönsakerna i formen. Lägg på citronskivorna. Gädda gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färska örter.