Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskgratäng med broccoli & pepparrot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Klassisk, krämig fiskgratäng med sej och potatismos. Enkelt och gott. Tips: har du ingen spritspåse hemma så ta en fryspåse och klipp ett hål i hörnet på påsen.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g sej
  • 1 kg potatis
  • 4 dl mjölk
  • 20 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 huvud broccoli
  • 1 fänkål
  • 2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 tomater
  • 100 g babyspenat
  • 20 g plockad dill
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Värm mjölken i mikro. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och vispa runt. Tillsätt mjölken och värm under omrörning tills mjölken tjocknar, smaka av med pepparrot och salt.
  4. Dela broccolin i buketter och skär fänkålen i tunna skivor. Pressa den kokta potatisen och blanda ner varm grädde och äggulor. Häll upp i en spritspåse och spritsa längs med kanten på en ugnsform.
  5. Skär ner fisken i mindre bitar, salta och placera i mitten av ugnsformen, toppa med broccoli och fänkål. Slå såsen över fänkålen och broccolin.
  6. Grädda i ugnen i 30–40 minuter.
  7. Tärna tomat i centimeterstora kuber och blanda med spenat och dill. Toppa gratängen med tomatröran före servering.