Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskburgare på örtgrillad torskfilé med tomat och basilikasalsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 400 g torskfilé
  • 1 surdegsbröd
  • 1-2 tomater

Örtröra

  • 1 basilika
  • några kvistar persilja
  • 1-2 vitklöksklyftor
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Paprika- och fänkålssalsa:
  • 1 röd paprika
  • 1 stånd fänkål
  • 1-2 salladslökar
  • 1/2-1 chili beroende på styrka
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienserna till örtröran. Lägg fiskfiléerna i foliepaket och häll över ört-röran. Vik ihop paketen och lägg dem på grillen cirka 5-10 min. Fisken är klar när den är vit och känns fast.
  2. Ansa och dela grönsakerna till paprika- och fänkålsröran. Blanda med övriga ingredienser och mixa till en massa.
  3. Grilla brödet lätt på båda sidor. Skölj salladen. Skiva tomaterna. Arrangera fisk, grönsaker och röra mellan brödskivorna och servera.
  4. Dekorera gärna med färska örter, till exempel basilika.