Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fiskburgare med krämig dressing

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 torskfiléer à ca 140 g
  • 2 äggulor
  • 2 krm fiberhusk
  • 1 liten rödlök
  • en knippe färsk mynta
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • grönsallad
  • 1/2 rödlök

Så här gör du

  1. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare med kniven monterad. Mixa lite snabbt så det blir finfördelat. Blanda ner äggulor och fiberhusk. Klipp myntan och riv skalet av citronen. Tillsätt citronskal och mynta. 2 Salta och peppra. Har du ingen matberedare så går det bra att finhacka fisken med en kniv.
  2. Forma biffar av färsen. Stek dem på medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.
  3. Mixa äggulorna med senap och balsamvinäger. Tillsätt oljan lite i taget tills majonnäsen är tjock.
  4. Servera fiskburgaren med bröd, några skivor rödlök, grönsaker och majonnäs.