Fisk- och skaldjursgryta – LCHF

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
Fisk- och skaldjursgryta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 2 tomater
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 4 dl fiskbuljong
- 500 g blandad fisk, till exempel lax och torsk
- 200 g blåmusslor, frysta
- svartpeppar, malen
- salt
Rucolakräm
- 40 g rucola
- 2 dl crème fraiche
- vitpeppar, malen
- salt
- Till garnering
- 20 g rucola
Så här gör du
- Fisk- och skaldjursgryta: Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en gryta.
- Skär tomaterna i bitar och lägg i. Häll i de krossade tomaterna och buljongen.
- Skär upp fisken i kuber, cirka 3x3 centimeter. Lägg i fisken och sjud ett par minuter.
- Lägg i musslorna och smaka av med peppar och salt.
- Toppa med rucola.
- Rucolakräm: Mixa rucolan och tillsätt crème fraichen. Smaka av med vitpeppar och salt.
- Servering: Servera fiskgrytan med rucolakrämen.
1 kommentar om "Fisk- och skaldjursgryta – LCHF"

Du kanske även gillar
Populära recept
Gabriella Hägglund
200 g blåmusslor, frysta? Är de då färdigkokta? De på bilden, har de varit frysta?