Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk- och skaldjursbiffar med kokta rödbetor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 150 gram torsk
  • 100 gram räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl klippt dill
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar efter behag
  • 250 gram rödbetor
  • 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 citron
  • 1/2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Finhacka lök, paprika och dill. Skala och skär rödbetorna i lagom stora bitar. Skala och hacka räkorna.
  2. Koka torsken tills den är genomkokt. Lägg den i en skål och finfördela den med en gaffel. Tillsätt, räkor, lök, ­paprika, dill, kryddor och crème fraiche. Blanda runt ordentligt.
  3. Koka rödbetorna.
  4. Forma fisksmeten till biffar och stek i olivolja cirka 1-2 minuter på varje sida.
  5. Servera de goda biffarna till kokta rödbetor och en klick turkisk yoghurt samt en ­citronskiva.